tilbage

Shamanisme dybt inde i skoven

Shamanisme dybt inde i skoven

1 dags Workshop i Naturshamanisme


Lørdag den 21. april 2018”Hvis man tager en almindelig mand fra vores kultur og anbringer ham midt i junglen i Amazonas totalt afskåret fra andre mennesker, vil han langsomt blive forvandlet til et vildt dyr. Hvis man tager en som praktiserer naturshamanisme og anbringer ham det samme sted, vil de vilde dyr langsomt blive forvandlet til mennesker”! * * * * John Russell-Møller

Naturfolkene har i tusinder af år haft en åndelighed, som er vokset op af jorden. Naturreligion handler ikke om tilbedelse af en eller anden gud, men om at anse alt i naturen som levende og besjælet, og at behandle det som helligt.
Shamanisme er at leve sit liv i fællesskab med sine totemdyr, forfædre og formødre – og alle ens andre åndehjælpere.
Shamanisme er en vej til naturens kraft og visdom, som gør det muligt for os at leve et mere kraftfuldt liv.

Naturens "krafter" kan bruges til at formidle healing og åndelig rådgivning til os selv og andre. Jo mere åndelig råstyrke man har, jo stærkere åndelighed kan man praktisere.
Shamanisme er at finde, og at bruge, sin spirituelle intelligens. Inderst inde er vi alle naturfolk.

Der er to kilder til åndelig kraft – naturen og drømmeverdenen. Drømmeverdenen er i virkeligheden også en del af naturen. Det er de ånder, som bor i naturen og i drømmeverdenen, som formidler kraften, og derfor er det vigtigt at lære ånderne at kende og lære at samarbejde med dem.

Shamansk åndelig kraft er lige så meget en egenskab ”mod/courage” man udvikler – som det er ”benzin/brændstof” man hælder på tanken. Sjælen får ikke flere ”hestekræfter”, fordi man hælder mere ”brændstof” på den. Kraft er altså både ydeevne (antal hestekræfter) og udholdenhed (antal liter brændstof).

På workshoppen vil du lære om, hvordan man kontakter ånderne i naturen og ånderne i åndeverdenen/drømmeverdenen – og du vil lære hvordan man kan udvikle gode relationer til dem.

*

Den første time fortæller jeg om principperne og teknikkerne – og bagefter er der en øvelse i trancegang ("trance walking") ude i naturen. Vi starter med at søge kontakt med planteånderne. Det er samme teknik ban bruger, hvis man vil søge kontakt med de dyreånder, stenånder, afdøde mennesker osv. som bor i naturen.

Efter øvelsen holder vi en spisepause.

Om eftermiddagen fortæller jeg om drømmeverdenen, og vi laver en øvelse, hvor du lære hvordan man trancerejser til drømmeverdenen (åndeverdenen) for at kunne få kontakt med de ånder, som bor der. Man sender sin sjæl (drømmekrop) ud af sin fysiske krop og ind i drømmenes verden, hvor vi kan møde kraftdyr, vise koner og kloge mænd, magiske planter og meget andet.

Workshoppen foregår i Grib Skov, og vi har en stor lávvu (telt) med. Mens vi arbejder, kan vi nyde naturens dufte og lyde. Der bliver også tid til socialt samvær med kaffe og te. Der var engang nogen, som kaldte det for en åndelig skovtur.

Du får udleveret 4 undervisnings CD'ere , så du kan arbejde videre selvstændigt, med det du har lært. Du kan også anvende dem i din egen undervisning.

Workshoppen er også for begyndere. Du behøver altså ikke have beskæftiget dig med shamanisme før.

Du skal selv have mad med - et krus og 1½ liter vand. Jeg tager kaffe, te, sukker, gasbrænder og kedel med.

Tag praktisk tøj på. Tag en ekstra trøje og evt. regntøj med. Det kan være rart med en pude at sidde på.

*

Sted: Grib Skov i Nordsjælland
Tid: 9.00 til 17.00
Pris: 800 kr. pr. deltager
Antal deltagere: 6
Kontakt: John Russell-Møller *
Mobil i Danmark: +4523652909 *
Mobil i Sverige: +46702478046 *
E-mail jrm@shaman.dkJættestue i Grib Skov som vore 
aner lavede for 5.000 år siden

Jættestue i Grib Skov som vore
aner lavede for 5.000 år sidenop

*