tilbage
Lávvu

Shamansk vildmarkskursus for Kvinder i Sápmi (Lapland)

16. - 22. Juli 2017Avanceret kursus.
på dansk, svensk, norsk og engelskKurset starter og slutter i Jänkänalusta 20 km fra Kiruna i Sverige. Kurset begynder søndag den 16. juli kl. 18.00 og slutter lørdag den 22. juli kl. 10.00. Der er plads til 6 deltagere.

Om sommeren bor jeg i en gæstehytte i Jänkänalusta hos Peter og Eva Armstrand, som driver foretagendet Team Fourbears, og det er udgangspunktet for mine shamanske vildmarksaktiviteter.
Der er 6 km at gå op til min shamanske fjeldlejr, som ligger over trægrænsen på et lokalt fjeld. Terrænet er vanskeligt, og man stiger 200 højdemeter, så man skal være i god kondition. Lejren har udsigt over den smukke sø Kaalasjärvi, og fra enden af fjeldet er der udsigt over det storslåede Kebnekaise fjeldmassiv i det fjerne.
Vi går op til lejren søndag aften (det er lyst hele natten), og vi går tilbage til Jänkänalusta fredag eftermiddag og benytter faciliteterne i huset hos Peter og Eva. I lejren findes der lávvu, telte, køkken og alt hvad vi behøver.
Du skal bære din egen oppakning og en del af maden ca. 3 kg. Du kan opbevare det, du ikke skal bruge på fjeldet, i min hytte.

*

Kurset er en naturshamansk vildmarksekspedition, hvor vi går på åndelig opdagelsesrejse i naturens magi og mystik. Du kommer til at arbejde med shamansk trance arbejde - herunder trancegang "trance walking" i naturen. At gå i naturen, mens man er i shamansk trance, gør det muligt at lære at se, tale og samarbejde med de ånder, som bor der.
Du kan arbejde med at lære at tale og samarbejde med planterne, stenene og dyrene - til gavn for dig selv og andre. Formålet er, at du lære at få adgang til åndelig kraft, visdom, healing og viden fra naturen, sådan som vi mennesker har gjort fra tidernes morgen – og naturfolkene stadig gør. I samarbejde med naturen kan vi genopdage vores egen sande natur.

Du lære om shamanske healings principper og teknikker – herunder behandling af krafttab, sjæletab og besættelser på et avanceret niveau. I forbindelse med sjælehentning (soul retrieval) taler vi om: bivirkninger, komplikationer, kontraindikationer, healing resistens, sjælsdelsafstødning (soul-part rejdection) og forebyggelse mod nye sjæletab. Du introduceres til: en, to, tre og firedimensional shamansk healing. Du lære om shamansk sjælspleje – at holde sjælen sund og stærk.
Du kan lære om fremstilling og anvendelse af shamansk plante 'åndemedicin'. Du kan lære at lave røgelse, essenser, ekstrakter og aske; og gå på opdagelse i planterns følelseskraft, tankekraft, drømmekraft og skyggekraft. I naturshamanismen indtager shamansk alkymi, og fremstillingen og anvendelsen af 'åndemedicin', en meget stor plads i det shamanske healingarbejde.
Du kan også lære at læse varsler i naturen og om deres betydning for dig og din skæbne - og andres skæbne.
Jeg fortæller også om fjeldenes historie, geologi, fauna og flora.

Om aftenen arbejder vi med at lave trancerejser til drømmenes verden (åndeverdenen). Du kan lære at tale med dine og andres drømme, og med de folk som forekommer i drømmene. Du lære også hvordan man kan gå på opdagelse i stenenes, planternes og vindenes drømme – og åndernes drømme (og drømmenes drømme!). I drømmenes verdner kan vi møde totemdyr/kraftdyr, afdøde mennesker, medicinplanter; magiske væsner og mange mange andre folk, som vi kan samarbejde med på forskellig måde. Når vi går i trancegang i naturen, kan vi også påkalde drømmeverdenens ånder, så de kommer her til vores verden. Drømmene er nogle af vores allervigtigste venner og vejledere. Det er vigtigt at lære om drømmenes natur og drømmeverdenens natur (åndeverdenens natur).
Om aftenen kan det måske også være, at John fortæller en af sine shamanske røverhistorier fra det virkelige liv?

*

Vi kan lave et lejrbål, brænde tungen på varm kaffe og bage pandekager. Selv om midnatssolen er under horisonten et par timer, så er det lyst hele natten. Luften er ren og sprød, og stilheden kan være øredøvende.
Hvis regnen eller blæsten kommer på besøg, kan vi give dem en kop kaffe med. Hvis vi er gæstfri over for dem, så vil de også være gæstfri over for os.
Der bliver også tid til hygge og socialt samvær. Vi drikker masser af te og kaffe, og vi kan dele vores guf med hinanden.

Jeg har lavet et minikursus i naturshamanisme på 4 CD'ere. Du kan lytte til MP3 filerne på min hjemmeside. CD'ere

Du skal have erfaring med shamanisme i forvejen. Kurset henvender sig primært til personer, som arbejder med shamanisme. Du skal mindst have gået på et grundkursus i shamanisme og have lært at trommerejse og have et godt samarbejde med en åndehjælper (dyr, plante, forfader, tupilak osv.).

Turen er også tænkt som et kursus i, hvordan man færdes i fjeldvildmarken. Du kan lære at læse et kort og bruge et kompas og en GPS navigator. Du kan lære om udrustning og madlavning – og hvordan du reagerer psykisk på det at være totalt afskåret fra civilisationen. Jeg har 40 års fjelderfaring.
Det er mit håb, du vil komme til at føle dig tryg ved at lave dine egne shamanske fjeldvandringer i fremtiden. Læs hvordan man blev åndemaner shaman på Grønland i gamle dage Historien om Missuarniannga.

At lave shamanisme på naturens betingelser kan være meget forskelligt fra at lave shamanisme på civilisationens betingelser.

*

Dato : 16. - 22. juli 2017
Sted : Jänkänalusta/Kiruna i Sverige

Pris : 5.000 danske kr. 6.300 norske kr. 6.500 svenske kr. 680 € pr. deltager inkl. kost
Ved tilmelding betales 1.000 kr. 80 €
Resterende betaling senest 1. juni 2017
Antal deltagere : 6 kvinder

Kontakt: John Russell-Møller ** DK +45 23 65 29 09 ** SE +46702478046 ** jrm@shaman.dk

Huset i Jänkänalusta"Verden er ikke lavet af atomer
– verden er lavet af fortællinger"!op

*