SneugleShamanShamanen skaber og vedligeholder harmoni og balance i livet ved at udføre shamanistisk healing, rådgivning, ritualer og ceremonier i samarbejde med ånderne. Han giver sin sjæl vinger så den kan flyve af sted til fjerne egne, andre verdner og ind i sjælen på andre mennesker, hvor shamanen kan møde deres drømme, skygger og skæbne. Han giver åndelig vejledning til sit folk og lære dem at leve i overensstemmelse med naturen - i særdeleshed deres egen natur. Han healer folks åndelige sygdomme herunder spirisomatiske og spiripsykiske sygdomme, og han opsøger sjæl en person måtte have mistet og bringer det tilbage til personen - alt for at den enkelte kan få bedre adgang til åndelig kraft og styrke. Det er vigtigt at være en kraftfuld person. Jo mere kraft man har, jo mere nytte kan man gøre for sig selv, sin familie og sit folk. At være et nyttigt menneske er et grundlæggende princip i den shamanske spiritualitet. Shamanen underviser folk i hvordan de selv kan kontakte ånderne og samarbejde med dem.

Shamanen bringer sig i trance og åbner sine mange øjne, så han kan 'se' hvad der foregår i verdnernes fjerneste afkroge. Han fortæller gamle sagn og skaber nye myter. Han tyder varslerne i naturen og kaster sine rensdyr tænder, eller hvad han nu kaster, og fortæller hvad de har af meddelelser fra verdner hinsides denne.

Shamanen hjælper folk med at se deres dæmoner, og hjælper dem med at få kraft til at besejre dem. Det er ikke kun de skadelige energier, der skal fjernes – det er de ånder, som laver den dårlige kraft, der skal overvindes. Sammen med sin hær af ånde allierede provokerer og konfrontere han de onde ånder og bekriger dem. Shamanen hjælper folk med at blive befriet for forbandelser og besværgelser, som er blevet nedkastet over dem. Shamanen er en listig strateg og en frygtelig fjende. Shamanen stoler ikke på en kriger uden ar, og en rigtig shaman har selv mange ar på både krop og sjæl - dem er han stolt af.

Rosenfod


Shamanen tager folk på udesidning (vision quest) i naturen, så de kan søge deres vision og mission i livet. De sidder på fjelde, i skove, ved vandet og på åbne sletter for at få en åndelig oplevelse. Han giver nyt liv til de levende - og til de døde. Shamanen forestår mandens og kvindens pagt med hinanden, børnenes ankomst til jordelivet og indvielse til voksen livet - og de dødes bortgang til den næste verden. Shamanen taler med dyrene, planterne, stjernerne og ånderne - hvad enten de har hjemme iblandt os, eller i en af verdnerne hinsides vores. Han rådfører sig med de døde og de ufødte - med fortiden og fremtiden.

Som naturreligions præst hjælper shamanen folk med at opleve alt i naturen som levende og helligt. Han lære folk, hvordan de kan leve livet i fællesskab med ånderne - herunder formødre, forfædre, totemdyr, naturens ånder og drømmeverdenens ånder - til fælles bedste for alle parter. Ånderne formidler kraft, healing, visdom og inspiration til den som samarbejder med dem. ”Folk gør det, de 'tror på' bedst kan betale sig!” Derfor er det meget vigtigt, hvad vi 'tror på'. Naturreligion er en ortopraktisk religion, der er ikke tale om tilbedelse af en eller anden gud.
Det er vigtigt at eje sin egen sjæl og lade andre gøre det samme.

Shamanen samler planter i naturen som han taler med og anvender til at lave 'medicin', som han bruger til shamansk behandling af folks åndelige sygdomme. Han går på opdagelse i planternes følelses kraft, tanke kraft, drømme kraft og skygge kraft - og laver røgelse, fusioner, essenser og aske. Med tromme, rasle, sten og fjer healer han folk og synger og danser ny visdom ind i sjælen på dem.

Naturshamanen er åndemaner, medicinmand, healer og naturreligions præst.Ceremoni

Naturreligions ceremoni for to unge samekvinder i Sápmi (Lapland).


*


Under en vision i oktober 1989 kom John Russell-Møller (født 1946) i lære som shaman hos to åndeshamaner, og de har været hans mentorer lige siden. Efter syv års oplæring hos fysiske lærere og åndelærere bad hans mentorer ham om at lave en shamansk sommerlejr på et fjeld i vildmarken i Lapland – 200 km nord for polarcirklen. John lavede en pagt med ånderne om at gøre dette tre måneder hver sommer i ti år – og drev lejren fra 1996 til 2005. I disse ti år fungerede lejren som shamansk praksis, 'hospital' og undervisnings cirkel. John var alene det meste af tiden. I løbet af disse ti år blev John undervist i åndemaner kunst af naturen. Hans lærere var Ravnene, Ørnene, Musene, Myggene, Edderkopperne, Lossene, Vindene, Sneen, Solen, Smørblomsterne, Enebærbuskene, Skyerne, Stjernerne, Nordlysene, afdøde mennesker og dyr – og mange mange andre naboer. Det er på baggrund af denne oplevelse, John kalder sig naturshaman, og det han laver for naturshamanisme. Hver sommer havde et nyt pensum, og i de efterfølgende 9 måneder implementerede John, det han var blevet lært i sit shamanarbejde i sin klinik i København. Johns åndelige kærlighedsaffære med den Skandinaviske fjeldverden startede i 1977. John har en baggrund som håndværker. Siden 1992 har John haft egen shamanpraksis i København. Om sommeren har han praksis i Lapland i nærheden af Kiruna. Johns shamanske virksomhed er non-profit. De penge, som kommer ind på aktiviteter folk betaler for, bliver brugt til de aktiviteter folk ikke betaler for.
Meritter


op