tilbage
Kursus i avanceret Sjælehentning - Soul Retrieval

kun 2 deltagere

19. – 22. juli 2018

Jänkänalusta i vildmarken i Sápmi/Lapland
20 km fra Kiruna i Sverige

på dansk/svensk/norsk og engelsk simultant


Mennesket har mere en én sjæl. Det synes der at være nogenlunde enighed om i mange af de shamanske traditioner. Derimod kan der være forskellige oplevelser af, hvor mange sjæle mennesket har.
I den shamanske tradition jeg tilhører, siger vi, at mennesket helst skal have 4 sjæle. Vi kalder dem nogen gange for:
Kropssjælen
Rejsesjælen
Destinationssjælen
Hyrdesjælen

Hvis der mangler noget kropssjæl, får personen ”fysisk lignende” symptomer. Dem kalder vi nogle gange for ”spirisomatiske” symptomer.
Hvis der mangler noget rejsesjæl (drømmesjæl), kan man have svært ved at trancerejse (trommerejse), huske sine drømme, visualisere og ”se” sine livsdrømme/visioner for sig.
Hvis der mangler noget destinationssjæl (skæbnesjæl), kan man have svært ved at finde vej i sit liv – have svært ved at navigere sig igennem tilværelsen.
Hvis der mangler noget hyrdesjæl, kan man have svært ved at ”hænge sammen.” Man kan føle, man går lidt i opløsning. Hyrdesjælen skal bl.a. holde sammen på alle sjælene.

”Set” med shamanske øjne ser de fire sjæle meget forskellige ud. Kropssjælen har sin aura, som kan ses af folk med aurasyn. De andre tre ser helt anderledes ud. Shamanen skal have fire forskellige øjne (syn) for at kunne se de forskellige sjæle. I min shamanisme har shamanen otte øjne.

Nogle mistede sjælsdele befinder sig i åndeverdenen (drømmeverdenen, den ualmindelige virkelighed), og dem kan man bl.a. finde ved at tranerejse til åndeverdenen og få kontakt med dem dér – og, om alt går godt, bringe dem tilbage til sin klient.
Imidlertid er det sådan, at de fleste mistede sjælsdele befinder sig i vores fysiske verden (den almindelige virkelighed), og dem kan man bl.a. komme i kontakt med, ved at trancerejse i denne verden – og, om alt går godt, bringe dem tilbage til sin klient.
En person kan miste et stykke sjæl, hvis vedkommende har været udsat for en traumatisk begivenhed f.eks. et chok eller en alvorlig krænkelse. Man kan miste kontakten til at en del af sig selv.
Imidlertid er det sådan, at det meste sjæletab skyldes krænkelser, vi selv har udsat andre for f.eks. ved mobning, egoisme, svigt, ukærlige handlinger osv.

Moderne sjælehentning er baseret på fragmenteringsshamanisme. Det vil sige, sjælen opfattes som en kop, der kan miste et skår, eller et puslespil der kan miste en brik.
I den tradition jeg tilhører, opfatter vi også sjælen som en væske, en luftart og en form for elektricitet eller magnetisme. Vi arbejder altså med sjælen i fire forskellige aspekter.

Bivirkninger og komplikationer:

Forkert sjældel
Kontamineret sjældel
Sjælsdels udstødelse
Healing resistens
Ufrivillig sjæleflugt
Spirituel infektion
Manglende efterbehandling; herunder forebyggelse mod nye sjæletab (profylaktisk shamanisme).
Andre tab f.eks.: Drømmetab og skyggetab
- med mere

På kurset vil vi arbejde med forskellige typer shamansk sjælehentning; og vi vil beskæftige os med de komplikationer og uønskede bivirkninger, som kan forekomme.

Ligesom kroppen, er sjælen konstrueret til at heale sig selv. Hvis det ikke sker, er der noget galt med sjælens selvhelbredelses system. Hvis man reparere selvhelbredelses systemet, vil sjælen begynde at heale sig selv. Det vil bl.a. sige, at mistede sjælsdele vil vende tilbage af sig slev helt naturligt.

Kurset henvender sig til personer, som arbejder med sjælehentning på et halv eller helprofessionelt niveau.

Kurset finder sted midt i Laplands storslåede vildmarksnatur med udsigt over de smukke sneklædte fjelde; og vi skal ud og samle planter til shamansk ”åndemedicin,” lave bål og drikke kogekaffe.

Sted: Sápmi/Lapland 20 km fra Kiruna i Sverige
Dato: 19. - 22. juli 2018
Pris: 3.000 danske kr. inklusive kost. Eller 3.800 SEK - 3.800 NOK - 400 €
Tilmeldingsafgift: 700 kr. eller 100 €
Resterende betaling: 1. april 2018
Deltagere: 2
Kontakt: John Russell-Møller *
E-mail: jrm@shaman.dkop