tilbage

søger visionen

"Det er op til dig at afgøre, hvem du virkelig er"!
Udesidning – Vision QuestFra tidernes morgen har mennesker sat sig ud i naturen med det formål at få en åbenbaring. I kortere eller længere tid har de siddet i ørkner, på bjerge, i skove eller i vildmarken, med det formål at få en åndelig oplevelse.
Ofte vil et menneske sætte sig ud i naturen med det formål at få et kald – ”hvordan jeg bedst kan tjene mit folk”? Det at være til gavn for sine medmennesker og medskabninger udgør fundamentet i den shamanske tankegang og livsmåde.

Vi og vores aner har boet her i Skandinavien i over 10.000 år. Vore aners aner kom vandrerne hertil over bjerg, over flod, over mark, fra et fjernt sted langt borte, og deres historie går mere end 40.000 år tilbage. Vi har alle en rod i vores rodnet, som går helt tilbage til den tid. I alle disse år levede vores formødre og forfædre en tilværelse baseret naturreligion og åndemaneri - det bliver vi flere og flere, som gør igen.

Det er vigtigt at have retning i sit liv. Have en klar oplevelse af, at der er et formål med mig og mit liv. Det er værd at bruge noget tid på. Det er blevet sagt, at en mand som ikke har en sag, han er villig til at dø for - har ikke noget at leve for.

En udesidning hos mig foregår i vildmarken i Lapland, og tager typisk fra 4 til 6 dage inklusive indledning og refleksion - med et helt eller et par døgns udesidning på en fjeldtop, inde i skoven, ved en sø eller et vandløb. Hvis du har prøvet det før, kan du eventuelt sidde ude i længere tid. Udesidning hos mig skal aftales tre måneder i forvejen, og der er en indledende forberedelse på 4 til 8 uger.
Formålet er egentlig ikke at få en dramatisk forandring i sin tilværelse, selv om det sker for nogen. Formålet er at blive bedre, til at være den man er, og leve det liv man lever. En udesidning kan være meget selvkonfronterende. Vi kommer til at møde os selv. Vi gør op med vores fortid, og ser ind i vores fremtid.
Det kan nogen gange være et stort arbejde, at realisere sin vision. Hvis man ikke er villig til at realisere sin vision, er man bedre tjent uden.

Jeg laver kun udesidning én til én - én klient og én shaman.
Jeg laver kun spirituelle udesidninger – ikke terapeutiske udesidninger.

Til folk som praktiserer shamanisme kan man sige, at udesidning på en vis måde er en slags shamanrejse af andre dimensioner. Den danner et godt perspektiv på, og god ramme om, vores shamanske liv og praksis.

Vi kender vores vej. Vi ved hvad vi vil. Det hele bliver mere tydeligt og tilfredsstillende. Vi bliver mere glade og føler os mere levende. Vi ånder. Vi danser. Vi svæver. Vi lever. Vi er her endnu!

John Russell-Møller *
E-mail jrm@shaman.dk„De bedste magiske ord er dem, som kommer til en, når man er alene ude mellem fjeldene."
Knud Rasmussen.op

*